مدیر بحران سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر به همشهری آنلاین گفت: «امکان سرریز سدها و درگیر شدن شهرستانهای جدیدی علاوه بر شهرستانهایی که هفته گذشته درگیر سیل بودند، وجود دارد و برای همین جلسات ستاد بحران شهرستانها نیز تشکیل شدهاست.»
هشدار نارنجی برای پیش از ظهر شنبه تا بعد ظهر یکشنبه (۱۹ تا ۲۰ اسفند) صادر شده که با رگبار شدید رعد برق و احتمال بارش تگرگ و تند باد لحظهای پیشبینی میشود. مجید محبی با اعلام این خبر افزود: «مناطق فنوج، زرآباد و لاشار از جمله مناطقی هستند که ممکن است در بارندگی پیشرو دچار سیل شود. احتمال بارندگی زیاد در زرآباد بیشتر است. از این رو آمادگی لازم برای پیشگیری از بحران سیل وجود دارد.»
مدیر بحران استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: «تدابیر لازم نیز برای اسکان اضطراری، تهیه و توزیع بستههای غذایی و بستههای بهداشتی نیز در نظر گرفته شده تا اگر سیلاب در مناطق ذکر شده اتفاق افتاد، امدادرسانی انجام شود.»
در هشدار نارنجی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی رنگ برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.
جنوب استان سیستان و بلوچستان از ۷ اسفند سیلاب را تجربه کرد و مناطق دشتیاری، چابهار، نیکشهر و قصر بیشترین آسیب را دیدند. هم اکنون شرایط افراد آسیبدیده از سیل پایدار است. برق همه روستاهای آسیب دیده از سیل وصل شده و روستاییان به شبکه آب آشامیدنی سالم و گوارا دسترسی دارند.
برپایی بیمارستان صحرایی
بیمارستان صحرایی در مناطق سیل زده جنوب استان سیستان و بلوچستان از روز شنبه دایر میشود. اینطور که سردار احمد شفائی، فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان خبر داده بیمارستان صحرایی به صورت تخصصی خدماتدهی میکند. بیمارستان صحرایی تا رفع کامل نیاز مردم آسیب دیده از سیل به کار خود ادامه میدهد.
امدادرسانی نیروهای هلال احمر
جمعیت هلالاحمر نیز آخرین جزئیات و آمار خدماترسانی به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان را تشریح کرده و از امدادرسانی در ۷۵۹ روستای آبگرفته از آغاز سیل (۷ اسفند) تا جمعه (۱۸ اسفند) خبر دادهاست. ۴۶ هزار و ٧۵٨ فرد آسیبدیده از سیل شناسایی شدند که ۴٩٨۵ نفر اسکان اضطراری پیدا کردند و ١٠٢ نفر نیز از سیلاب رهاسازی شدند. ۵٩ سورتی پرواز بالگرد هلالاحمر انجام و ۱۴ هزار و ۱۵۰ کیلوگرم اقلام و بستههای غذایی و آب در مناطق محاصره شده در سیلاب توزیع شدهاست. ارائه خدمات امدادی در جنوب سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:
از تدریس وسط سیل تا روایت خواهر قربانی 17 ساله | سلمان چرا قربانی سیل شد؟
نظر شما